Actueel

Meer rechten voor flexwerknemers
Flexwerknemers in de Europese Unie die meer dan 12 uur per maand werken, krijgen meer rechten. Het gaat vooral om afspraken... Lees meer..

Akkoord spoedreparatie fiscale eenheid
De spoedreparatiewet inzake de fiscale eenheid is door de Tweede Kamer aangenomen. Deze spoedreparatie was nodig omdat de... Lees meer..

Nieuwe regelgeving 'internationale' scheiding
Gaat u scheiden en heeft u direct na uw huwelijk in het buitenland gewoond of heeft u beiden (ook) een buitenlandse nationaliteit,... Lees meer..

Wat betekent de Brexit voor uw btw?
De uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie heeft btw-gevolgen als u zakendoet met Britse afnemers of... Lees meer..

Geen MIA-aftrek meer voor hybride auto
In 2019 krijgt u voor plugin-hybride auto's geen milieu-investeringsaftrek (MIA) meer. Voor volledig elektrische auto's wordt... Lees meer..

Tax transition laws concerning a hard Brexit
Menno Snel, Dutch Minister of Finance believes that in the case of a hard Brexit on March 29th, 2019, a transitional tax... Lees meer..

Straks minder lang betalen voor uw ex?
Per 1 januari 2020 wordt de termijn voor het betalen van partneralimentatie naar beneden bijgesteld. Het voorstel, dat inmiddels... Lees meer..

Arbeidsmarktwet: wat gaat er wel en niet door?
De Tweede Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel van de Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB). De eerder voorgestelde proeftijdregels... Lees meer..

Een check op de AVG!
Wat zijn de minimaal noodzakelijke zaken die een mkb-organisatie geregeld moet hebben? Het 10-stappenplan van de AVG-toezichthouder,... Lees meer..

Fiscaal overgangsrecht bij harde Brexit
Staatssecretaris Snel van Financiën vindt het wenselijk om met fiscaal overgangsrecht, anders dan de douanewetgeving, te... Lees meer..

Werkkostenregeling per 2020 verruimd
Werkgevers mogen per 2020 meer uitgeven aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor hun personeel. De verruiming heeft... Lees meer..

Wijziging kantineforfait sportclubs
Vanwege de verhoging van het lage btw-tarief van 6% naar 9% per 1 januari 2019, is ook het kantineforfait voor sportclubs... Lees meer..

Nog geen 18 jaar en al ondernemer
Ben je nog geen 18 jaar en heb je al een eigen bedrijf of wil je een bedrijf beginnen? Waar moet je dan als minderjarige... Lees meer..

Let op: denk aan afrekening WKR
Uiterlijk in februari vindt de afrekening van de werkkostenregeling (WKR) voor 2018 plaats. Moet u eindheffing betalen in... Lees meer..